Overige zakelijke verzekeringen


De garageverzekering is onmisbaar voor garage- en autobedrijven. Omdat een garageverzekering meestal uit verschillende soorten dekkingen is opgebouwd kunt u de belangrijkste specifieke verzekeringen voor uw bedrijf op één polis combineren:

  • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen voor uw handelaarskenteken en de auto’s van het bedrijf (WAM-risico) .
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)
  • Cascoverzekering voor de eigen auto’s en handelsvoorraad
  • Cascoverzekering voor de auto’s van uw klanten.
  • Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen
  • Inzittendenverzekering

De premie is afhankelijk van de jaaromzet/jaarloon, de gekozen dekkingen, het aantal rijrisico’s en het soort motorrijtuigen. 

De CAR-verzekering is bestemd voor aannemers en opdrachtgevers van allerlei soorten bouwprojecten.

Bij een bouwproject gaat er wel eens iets mis. Er kan schade ontstaan door storm of regen, diefstal of vandalisme, of door fouten op de bouwplaats. Vaak zijn er meerdere partijen betrokken bij een bouwproject en is niet altijd even duidelijk wie er voor de schade moet opdraaien. Een CAR-verzekering dekt schade die op de bouwplaats ontstaat.

Het is mogelijk voor een afzonderlijk project een CAR-verzekering af te sluiten of voor alle projecten het hele jaar door. Deze verzekering sluit aan op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Wat is verzekerd op een CAR-polis?

  • Schade aan het werk zelf
  • Aansprakelijkheid voor schade aan derden in verband met het uit te voeren werk
  • Schade aan hulpmaterialen
  • Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever
  • Schade aan eigendommen van directie/personeel
  • Schade tijdens transport van onderdelen

De Montageverzekering is aanverwant aan de CAR-verzekering, maar is specifiek bedoeld voor installateurs, aannemers en opdrachtgevers van montage- of installatieprojecten.

Een CAR- of Montageverzekering is maatwerk. De premie is onder meer afhankelijk van het bouwproject zelf, de bouwtermijn en de gekozen dekkingen.  

Als VvE bent u verantwoordelijk voor het beheer van uw gebouw. U wilt uw zaken goed geregeld hebben voor alle eigenaren van de verschillende woningen. Daarbij zijn de verzekeringen die voor de VvE zijn afgesloten van groot belang. 

Natuurlijk moet het gebouw goed verzekerd zijn. Het komt nog wel voor dat dit niet collectief geregeld is, maar dat dit aan de individuele eigenaren is overgelaten. Maar wat nu als er schade ontstaat en één van de bewoners is niet of te laag verzekerd? Wie draait dan voor de schade op?

Voordelen van een goede collectieve opstalverzekering:

  • Voorkomt de kans op onderverzekering
  • Heeft polisvoorwaarden die geldig zijn voor alle verzekerde appartementen. Dit hoeft niet zo te zijn als elke eigenaar zijn pand zelf verzekert
  • Bij schade ligt de afwikkeling in de hand van één verzekeraar in plaats van meerdere. Dit bevordert een snelle afwikkeling en voorkomt onduidelijkheden en discussies over de afhandeling van de schade
  • Heeft als voordeel dat de verzekering gewoon doorloopt als een appartement van eigenaar wisselt

Maak uw gebouwenverzekering compleet met een glasverzekering!

Herbouwwaarde:

De basis voor de premie is de totale herbouwwaarde van het gebouw. Dit is het bedrag dat nodig is om het pand weer op te bouwen nadat dit totaal verloren is gegaan, door bijvoorbeeld een grote brand. Bij aanvang van de verzekering kan de herbouwwaarde door middel van taxatie door een expert worden vastgesteld. Zo wordt onderverzekering voorkomen. Het is verstandig de herbouwwaarde na een aantal jaar weer opnieuw te laten taxeren. Dan is het pand altijd voor de juiste herbouwwaarde verzekerd.

Eigenarenbelang:

De collectieve verzekering van de VvE gaat er van uit dat elk appartement voorzien is van een standaard afwerking voor de woonkamer, keuken, badkamer etc. Verbeteringen in de individuele appartementen zijn niet standaard meeverzekerd. Binnen de VvE moet duidelijk zijn of de meerwaarde door deze verbeteringen op de collectieve verzekering moet worden gedekt of dat de individuele eigenaren dit zelf moeten verzekeren. Dit kan doorgaans worden meeverzekerd op de eigen inboedelverzekering. Of er kan een aparte eigenarenbelangverzekering worden afgesloten.

De VvE is aansprakelijk voor schade die door het gebouw veroorzaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een afwaaiende dakpan die schade aan een auto of voorbijganger veroorzaakt

De bestuurders van een VvE kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van hun handelen of nalaten. In VvE’s gaat soms veel geld om. Daarom is het verstandig om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.