Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor al uw spullen in huis en voor zaken die niet “nagelvast” met het huis verbonden zijn, zoals een kliklaminaat of zwevende parketvloer. 

Kostbare bezittingen, sieraden, audio- en videoapparatuur en geld zijn bij verzekeraars tot maximum vastgestelde bedragen meeverzekerd op een inboedelverzekering. Is de waarde van deze zaken hoger dan wat op de polis standaard verzekerd is, dan moet de inboedelverzekering hierop worden aangepast.

Neemt u vaak dure spullen mee naar buiten zoals een laptop, een dure smartphone of camera? Dan kunt u de dekking van uw verzekering uitbreiden met een buitenshuisdekking, zodat deze zaken óók verzekerd zijn als u onderweg bent.

Net als bij een woonhuisverzekering is de premie onder meer afhankelijk van het type woonhuis, de aard van de bouw, het verzekerde bedrag op de polis en de gekozen dekking.

Huurder van de woning? En hebt u veranderingen, verbeteringen of wijzigingen aangebracht voor eigen rekening? Of zijn deze aangebracht door de vorige huurder? Dan is er sprake van huurderbelang. Dit is meestal niet verzekerd door de eigenaar van de woning. Wel kunt u het huurdersbelang meeverzekeren op uw inboedelverzekering. Verzekeraars hebben meestal een standaard verzekerd bedrag voor huurdersbelang in de inboedelverzekering opgenomen. Als dat niet voldoende is, dan moet de meerwaarde worden meeverzekerd.

Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van een geschikte inboedelverzekering.