Scooter/brommerverzekering

Uw scooter of bromfiets goed verzekerd. Dat kan bij Ingosur. Wij bieden u daarbij keuze uit drie dekkingen:

Wettelijke aansprakelijkheid (WA):
De WA-verzekering dekt schade die met/door de scooter of bromfiets toegebracht wordt aan anderen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering. Schade aan de motor zelf valt niet onder de dekking.

Diefstal:
Met een diefstaldekking op uw polis bent u verzekerd voor schade als gevolg van diefstal en joyriding of een poging daartoe. Voorwaarde is wel dat uw scooter of bromfiets was afgesloten met een ART goedgekeurd veiligheidsslot categorie 3 of hoger. Deze dekking kunt u afsluiten in combinatie met de WA-verzekering.

Aanrijding:
Deze dekking sluit u af in combinatie met de WA- en diefstalverzekering. Alle schade aan uw scooter of bromfiets is gedekt, ook als deze ontstaat door eigen schuld.

Jonge bestuurders ook verzekerd op naam van de ouders?
Ouders zijn vaak geneigd om de verzekering op hun naam af te sluiten, terwijl de scooter of brommer eigenlijk voornamelijk gereden wordt door zoon of dochter. Gewoon omdat dit scheelt in de premie. Dit is heel begrijpelijk, want een verzekering op naam van het kind is nu eenmaal duurder.

Er schuilt wel een addertje onder het gras. Veel verzekeraars hebben in hun voorwaarden een bepaling opgenomen waardoor er geen dekking is voor schade door jonge bestuurders als zij bij een ongeval betrokken zijn. Informeer uw verzekeraar over wie er op de scooter rijdt. Dat voorkomt een hoop ellende bij schade.

Uitbreiding dekking:
U kunt de verzekering uitbreiden met een opzittendenverzekering of verhaalsbijstandverzekering.

Afhankelijk van de verzekeraar kunt u een ongevallen-opzittendenverzekering (die uitkeert bij overlijden of blijvende invaliditeit) of schadeverzekering voor opzittenden afsluiten (die de werkelijk geleden schade uitkeert). Met een verhaalsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp bij het claimen van schade op een aansprakelijke partij. Dat kan gaan om zowel materiële als letselschade.

Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van een geschikte scooter- of bromfiets-verzekering.